News about FITNESS!!!

H Δημοσίευση του πιο κάτω άρθρου έγινε στην κορυφαία ελληνική ιστοσελίδα www.ifitnessbook.com 

Απορείτε πως οι celebrities κρατιούνται σε φόρμα; Η γυμνάστρι Κρίστη Λουκά σας αποκαλύπτει το μυστικό τους! 

Η μέθοδος Pilates πήρε το όνομά της από τον Γιόζεφ Ουμπέρτους Πιλάτες (Joseph Hubertus Pilates 1890-1967) και η ιστορία της ξεκινά πριν από 100 χρόνια περίπου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο Pilates  έπασχε από άσθμα, ραχιτισμό και ρευματικό πυρετό.  Η κατάσταση της υγείας του δεν του άφηνε περιθώρια συμμετοχής στα παιχνίδια και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Νέος ακόμη αποφάσισε να βρει τρόπο να βελτιώσει τα σωματικά μειονεκτήματά του και ασχολήθηκε με την ενόργανη, τις καταδύσεις, το σκι και το μποξ. Την αναζήτησή του τροφοδότησαν φιλοσοφικά συστήματα από την Ανατολή και τη Δύση, η Γιόγκα και διάφορες τεχνικές αναπνοής.

Η μέθοδός του – την οποία ο ίδιος ονόμασε Contrology, βασίζεται στην ιδέα της χρησιμοποίησης της αντίστασης που δημιουργείται από το βάρος του σώματος και τη βαρύτητα με στόχο τη βελτίωση της εσωτερικής δύναμης και κινητικότητας. Ο Pilates πίστευε ότι η μέθοδός του μπορούσε να ενισχύσει τους ανθρώπους  ώστε να γίνουν πιο παραγωγικοί πνευματικά και σωματικά, καθώς στοχεύει στην ενίσχυση της συνειδητοποίησης του σώματος συνδέοντάς το με το μυαλό ως μία λειτουργική και δυναμική ένωση

O ίδιος ο J.H. Pilates χαρακτήρισε τη μέθοδό του ως ιδανική άσκηση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου.  «Ήπια για εγκύους», «ασφαλής για υπερήλικες», «ιδανική για ορθοσωμία των παιδιών», «δυναμική για αθλητές και χορευτές», «θεραπευτική για τραυματισμούς, ασθένειες και χρόνιους πόνους».

Το «Pilates» χρησιμοποιείται σαν μέθοδος εξάσκησης στην Αμερική για τους  παίχτες του NBA (επαγγελματίες μπασκετμπολίστες), τους Football players (επαγγελματίες παίχτες του Football) και για το New York Ballet (επαγγελματίες χορευτές), εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η μέθοδος «Pilates» αναπτύσσει στον καθένα την αίσθηση του ελέγχου της κίνησης και οικοδομεί τη δύναμη που προέρχεται από το κέντρο του σώματος το «power house» (τον πυρήνα της ενέργειας).

 

Τα τελευταία χρόνια πολλοί γιατροί (γυναικολόγοι -ορθοπεδικοί) προτείνουν την μέθοδο Πιλάτες στους πελάτες τους σαν μέθοδο αποκατάστασης μετά από ένα τραυματισμό ή για μια χρόνια πάθηση της Σπονδυλικής Στήλης (σκολίωση, λόρδωση, κύφωση).  Επίσης είναι κατάλληλη μέθοδος για όσους έχουν προβλήματα με τον αυχένα ή την οσφυϊκή μοίρα. Οι γυναικολόγοι προτείνουν τη μέθοδο αυτή ακόμα και κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και μετά την γέννα για γρήγορη επαναφορά του σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα. 

Πιο κάτω θα δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα του πιλάτες τόσο στο σώμα, όσο και στη ψυχολογία μας...

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΕΣ

 1. Βελτίωση της στάσης του σώματός μας – Ελαχιστοποίηση των συνηθειών κακής σωματικής στάσης
 2. Σωστή ευθυγράμμιση σπονδυλικής στήλης – Ενδυνάμωση σπονδυλικής στήλης και αύξηση ελαστικότητας
 3. Ενδυνάμωση πλάτης, ώμων, στήθους, μηρών, γλουτών – για δυνατό και καλογυμνασμένο σώμα
 4. Ενδυνάμωση και σύσφιξη των κοιλιακών (του κέντρου σώματος) - για καλύτερη υποστήριξη των ζωτικών οργάνων και της σπονδυλικής στήλης
 5. Βελτίωση Λειτουργίας Πνευμόνων - Αυξημένη συνειδητοποίηση της αναπνοής για καλύτερη οξυγόνωση του σώματος – αποβολή τοξινών
 6. Ανάπτυξη δυνατού μυϊκού συστήματος - Έλεγχος, σταθερότητα και ισορροπία των σωματικών κινήσεων
 7. Ενίσχυση της ευλυγισίας
 8. Ανακούφιση των πόνων και της έντασης της μέσης, των γονάτων, του αυχένα και των ώμων
 9. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος 
 10. Αποκατάσταση τραυματισμών, χειρουργικών επεμβάσεων αλλά και σωματικών προβλημάτων
 11. Ενίσχυση του συντονισμού και της συγκέντρωσης – Ισορροπία μυαλού και σώματος λόγω νευρομυικής συναλλαγής
 12. Αποβολή συσσωρευμένων τοξινών στον οργανισμό – λεπτότερο, γραμμωμένο σώμα
 13. Εξατομίκευση του προγράμματος εκγύμνασης πάνω στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε ασκούμενου
 14. Απόλυτα ασφαλές πρόγραμμα – Για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες των ασκούμενων
 15. Θετική Ενέργεια – τονώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης γιατί όλοι μπορούν να ακολουθήσουν χωρίς ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες
 16. Αναζωογονεί, δυναμώνει, βελτιώνει το σώμα μα παράλληλα χαλαρώνει και ηρεμεί το μυαλό
 17. Γρήγορο αποτέλεσμα που το νιώθετε μετά από τις πρώτες συνεδρίες!

Τα πιο πάνω αποτελέσματα εντόπισαν πολλοί celebrities στο εξωτερικό για να έχουν σφριγηλό, καλοσχηματισμένο, και υγιές σώμα!! Τρανταχτά παραδείγματα είναι:

REESE WITHERSPOON,, MEGAN FOX, CAMERON DIAZ, MANDY MOORE, LIV TYLER, KATE HUDSON, SANDRA BULLOCK, AMANDA SEYFRIED, ANNA FARIS, CHELSEA HANDLER, ANNA PAQUIN, HLARY DUFF

Εντάξτε και εσείς από σήμερα την μέθοδο πιλάτες στη ζωή σας! Μόνο δυο συνεδρίες την εβδομάδα είναι αρκετές για να γίνετε φίλοι ξανά με το σώμα σας!

Sponsors

Champion
BodyTalk
Reebok
Famous Sports

εγγραφειτε στο newsletter μας