H νέα τάση του Fitness στρέφεται προς το Personal Training!

Τα τελευταία χρόνια η τάση του Fitness στρέφεται προς το Personal Training,όπου έχετε δίπλα σας τον Προσωπικό σας γυμναστή! Το Γιατί και τα πλεονεκτήματα θα τα αναλύσουμε πιο κάτω με την Γυμνάστρια αρκετών διασήμων στην Κύπρο Κρίστη Λουκά. 

 Μερικοί άνθρωποι είναι δυνατόν να ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα, στο δικό τους χώρο αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο. Για αυτούς που δεν έχουν χρόνο, την παρακίνηση και την ενέργεια για να προπονηθούν αποτελεσματικά από μόνοι τους, ο personal trainer ή αλλιώς «Προσωπικός Γυμναστής» είναι η απάντηση. Η υποστήριξη, οι συμβουλές και η ενθάρρυνση σε συνδυασμό με την ασφαλή τεχνική των ασκήσεων θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς τραυματισμούς. 

Το personal training σου δίνει την ευκαιρία να γυμνάζεσαι όντας ένας προς ένας, έχοντας ένα άρτια εκπαιδευμένο trainer δίπλα σου, ο οποίος θα σε κατευθύνει, θα σε συμβουλεύει, θα σε παρακινεί και θα σε εμψυχώνει συνεχώς.

Αν είσαι αρχάριος, τότε το personal training είναι η τέλεια εισαγωγή στο γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο σύντομα θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου καθώς και θα αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου. Αν είσαι πιο προχωρημένος, τότε το personal training θα σε βοηθήσει να πας σε ένα ψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Θα δεις τα αποτελέσματα σαφώς γρηγορότερα όταν γυμνάζεσαι με τον προσωπικό σου γυμναστή και αυτό θα σε παρακινήσει να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα άσκησης, καθώς και στη διατροφή σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι λιγότερο πιθανό να χάσει κάποιος προπόνηση αν έχει προγραμματισμένο ραντεβού με ένα προσωπικό γυμναστή.

Τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να αρχίσεις να νιώθεις και να βλέπεις τα αποτελέσματα. Βέβαια όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή, όσο επιμένεις τόσο καλύτερα τα καταφέρνεις. Αν καταφέρεις να προγραμματίσεις κάτι περισσότερο, τα οφέλη θα επιστραφούν σε εσένα.

Ο πρωταρχικός μου στόχος όταν σχεδιάζω ένα πρόγραμμα εκγύμνασης είναι να εντοπίζω τη ρίζα του προβλήματος. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω εργομετρικών εξετάσεων που γίνονται στην πρώτη μας συνάντηση με τον ασκούμενο. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων είναι αυτά που ουσιαστικά οδηγούν σε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά στις ανάγκες του ασκούμενου. Επιπλέον, θεωρώντας πολύ βασικό και το ρόλο της διατροφής προτείνεται ειδικό πρόγραμμα βασισμένο στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ προγράμματα εκγύμνασης και διατροφής είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Γιατί να χρησιμοποιήσω έναν Personal Trainer?

Ένας σωστός Personal Trainer είναι αυτός που κατανοεί, παρακολουθεί και  δίνει συμβουλές προς όλες τις κατευθύνσεις που αφορούν στην υγεία! Να δίνει συμβουλές για ένα γενικότερα υγιεινό Lifestyle που αποτελείται από τη σωστή σωματική άσκηση, την σωστή διατροφή, την αποστασιοποίηση από το ποτό – αλκοόλ, τον σωστό προγραμματισμό ξεκούρασης και χαλάρωσης του οργανισμού γενικότερα (πως να αποφεύγει ή να απαλύνει κάποιος τις συχνές στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας). Η σχέση γυμναστή και ασκούμενου γίνεται με αυτό τον τρόπο φιλική, ο ασκούμενος εμπιστεύεται τον γυμναστή του και έτσι καθημερινά ο γυμναστής παρακολουθεί, και συμβουλεύει τον κάθε ασκούμενο του ξεχωριστά και  εξατομικευμένα. 

Το Personal Training δεν σημαίνει απλά παρουσία προσωπικού γυμναστή δίπλα σ'αυτόν που γυμνάζεται, αλλά και εξατομικευμένο πρόγραμμα που μέσα από τα κατάλληλα προπονητικά ερεθίσματα μπορούν να  έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Πότε πρέπει να κάνετε προσωπική προπόνηση? 

 • 
Όταν αισθάνεστε ότι προπονήστε και δεν παίρνετε τα αποτελέσματα που θέλετε.
 • Όταν έχετε ειδικές ανάγκες, όπως έναν μυοσκελετικό τραυματισμό.
 • Όταν υπάρχει κάποια χρόνια ασθένεια και χρειάζεται προσωπική παρακολούθηση (καρδιαγγειακές παθήσεις, ζαχαρώδη διαβήτη, οστεοπόρωση, σκολίωση, λόρδωση και άλλες χρόνιες παθήσεις)
 • Όταν είστε έγκυος ή διανύετε το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό .
 • Όταν θέλετε να αυξήσετε στο μέγιστο την απόδοση σας για να συμμετέχετε σε ένα συγκεκριμένο γεγονός 
 • Όταν δεν έχετε χρόνο να επισκεφτείτε κάποιο γυμναστήριο και θέλετε να γυμναστείτε υπό τη θέρμη του σπιτιού σας.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα που κερδίζουμε μέσω του  Personal Training?

 • Άυξηση της Καρδιοαναπνευστικής αντοχής με πιο σωστό και ασφαλή προγραμματισμό.
 • Μείωση πιθανοτήτων καρδιακών ασθενειών (Ρύθμιση χοληστερόλης, μείωση αρτηριακής πίεσης, ρυθμίζει τον σακχαρώδη διαβήτη κ.α) 
 • Βελτίωση ελαστικότητας των μυών και καλλιέργεια της ισορροπίας
 • Ειδικευμένα προγράμματα για αντιμετώπιση οστεοπόρωσης
 • Γυμναστική για προβλήματα μέσης (αποκατάσταση οσφυαλγίας κ.α)
 • Ενδυνάμωση κοιλιακών
 • Μείωση του στρες 
 • Χάσιμο λίπους
 • Με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασκούμενος ξεχωριστά,ο Personal Trainer του, χρειάζεται να τον καθοδηγήσει με το ανάλογο πρόγραμμα.

Μια πολύ συχνή ερώτηση που κάνουν οι ασκούμενοι στην πρώτη επίσκεψη είναι:

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα προσωπικής προπόνησης θα δω αποτελέσματα;


Απάντηση: Αυτή η ερώτηση είναι αδύνατον να απαντηθεί εάν δε γνωρίζουμε την τωρινή φυσική σου κατάσταση και το ιστορικό άθλησης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους το συγκεκριμένο σημείο εκκίνησης, η γεννητική προδιάθεση, ο μεταβολισμός, η συνέπεια, η δέσμευση και ο χρόνος που προτίθεσαι να διαθέσεις στην προπόνηση. Τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα της προπόνησης και της διατροφής σου .Επίσης, μπορούμε να σχεδιάσουμε προγράμματα για γρήγορα αποτελέσματα τα οποία όμως θα περιλαμβάνουν πολύ αυστηρή διατροφή και ακόμα εντατικότερη προπόνηση. Γενικώς, θα θέλαμε να προτείνουμε, αν είσαι αρχάριος, να ξεκινήσεις από ήπιας μορφής προπόνηση έτσι ώστε να προσαρμόσεις σταδιακά το σώμα σου σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης. Ο στόχος μας είναι να είσαι υγιής και σε σωστή φυσική κατάσταση για όλη σου την ζωή.

Sponsors

Champion
BodyTalk
Reebok
Famous Sports

εγγραφειτε στο newsletter μας