Υοgα μετά την εγκυμοσύνη

Η ΚΡΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ YOGA ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!

Στο www.ifitnessbook.com

Για χιλιάδες χρόνια η Yoga αποτελεί το ‘εργαλείο’ για να ανοίξει το μυαλό, το σώμα και η αναπνοή. Η βάση της Yoga στηρίζεται στην υπέρβαση του εαυτού και των ορίων μας. Επίσης έχει ψυχοσωματική προσέγγιση και βοηθά να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, ενώ μπορεί επίσης να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες της καθημερινότητας. Κάνοντας Yoga γίνεσαι πιο ‘ισχυρός’ και διορθώνεις τυχόν φυσικά και ψυχολογικά προβλήματα. Μπορείς να σκέφτεσαι πιο ήρεμα και να διώχνεις το άγχος πολύ πιο εύκολα από την καθημερινότητά σου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ειδικών αναπνοών που μας μαθαίνει η Yoga και φυσικά μέσω του διαλογισμού. Η αναπνοή είναι η ‘καύσιμη ύλη’ για τη ζωή, ενώ παράλληλα αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει το σώμα με το μυαλό μας. Λειτουργεί αυτόματα και είναι ενσυνείδητα ελεγχόμενη.

Μια από τις πιο διαδεδομένες στάσεις της yoga για διαλογισμό είναι η Padmasana ή αλλιώς γνωστή και ως Lotus Pose

Η Yoga μετά την εγκυμοσύνη

Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να υποστηρίξετε τη διαδικασία ανάκαμψης του σώματος μετά τη γέννα. Να δυναμώσετε με ήπιο τρόπο τους μύες που για 8 περίπου μήνες είχαν χαλαρώσει, ενώ ταυτόχρονα να επαναφέρετε την ισορροπία και την ευκινησία του σώματός σας που μειώθηκε αρκετά. Στα μαθήματα Yoga μετά την εγκυμοσύνη οι στάσεις, οι αναπνευστικές τεχνικές και ο διαλογισμός προσφέρουν μία πρακτική η οποία υποστηρίζει την αποκατάσταση, την πνευματική χαλάρωση και την σωματική τόνωση ταυτόχρονα. Γι’ αυτό και πολλοί γυναικολόγοι τα τελευταία χρόνια προτείνουν στις έγκυες τη Yoga ως μέθοδο εκγύμνασης τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και μετά τη γέννα!

Τα μαθήματα Yoga μετά την εγκυμοσύνη συστήνονται για γυναίκες από 4 έως 6 εβδομάδων μεταγεννητικά

Τα Οφέλη της Yoga μετά την εγκυμοσύνη 

Δυναμώνει ολόκληρο το σώμα και ιδιαιτέρα την πλάτη που για όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης είχε επιβαρυνθεί «υποστηρίζοντας» το βάρος της κοιλιάς, επίσης βοηθά στην σύσφιξη των κοιλιακών και των μυών της λεκάνης, δίνοντας την εικόνα ενός σφριγηλού και γραμμωμένου σώματος.

Απελευθερώνει την ένταση από τους μύες των ώμων και του αυχένα.

Βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Αυξάνεται η ευκινησία-ευλυγισία του ολόκληρου του σώματος.

Μειώνει συνολικά το άγχος και προωθεί την πνευματική χαλάρωση.

Αναζωογονεί το μυαλό και αυξάνει την ενέργεια. 

Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορεί να καλλιεργηθεί το δέσιμο με το μωρό. (Στο εξωτερικό πολλές μητέρες κάνουν τα μαθήματα της Yoga μαζί με τα παιδιά τους)

Είναι ένα από τα ήδη γυμναστικής που οι ασκήσεις επικεντρώνονται στην τέλεια σύσφιξη και γράμμωση του σώματος, επανακτώντας γρήγορα τις τέλειες γυναικείες καμπύλες

Sponsors

Champion
BodyTalk
Reebok
Famous Sports

εγγραφειτε στο newsletter μας