5 Simple Habits to Stay fit In Holiday Vacation

5 Απλές συνήθειες για να μείνετε σε φόρμα στις διακοπές

Καθως ο Αύγουστος είναι ανεπίσημα ο μήνας των διακοπών και της χαλάρωσης πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη καταφύγει σε θάλασσες και βουνά. Όπως είναι γνωστό στην Κυπριακή και Ελληνική κουλτούρα οι διακοπές συνοδεύονται με αύθονο φαγητό και ποτό και συνήθως λιγη εώς καθόλου κίνηση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αμα γίνει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα των τεσσάρων με πέντε ημερών αλλα θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα σε περιόδους δέκα με είκοσι ημερών καθώς μια ξαφνική αύξηση του βάρους επηρεάζει αρνητικά πολλούς δείκτες  υγείας όπως αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη.

 

Επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η διατήρηση της φυσικής και σωματικής μας κατάστασης, παρακάτω προτείνουμε 5 απλές συνήθειες οπου θα διατηρήσουν το σωμα σας και θα σας κρατήσουν υγιής.

 

 

https://i.ytimg.com/vi/mgft3olo4fQ/maxresdefault.jpg

 

      1) Επιλέξτε ένα θαλάσσιο σπορ

Τα θαλάσσια σπορ εκτός από διασκεδαστικά είναι και πολύ ωφέλιμα για το σώμα καθώς αυξάνουν την καύση θερμιδων, ενδυναμώνουν το σώμα, βελτιώνουν την ισορροπία και την σταθερότητα του σώματος καθως συγχρόνως είναι και αρκετά ακίνδυνα καθώς η πτώση θα γινει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο νερό. Επιλέξτε δραστηριότητες όπως το suup, canoe, surfing , wind surfing , κοπηλασία και δείτε το σώμα σας να αλλάζει χωρίς να το περιμένετε.

 

 

https://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/170623130254-beach-tennis-itf-world-tour-orig-00002502-exlarge-169.jpg

 

      2) Παίξτε Ρακέτες η βόλεϊ

Καθως είναι δυο από τις πλέων πιο εκνευριστικές δραστηριότητες για τους φιλήσυχους λουόμενους διαταράσσοντας την ηρεμία και μετατρέποντας την διαρδομή για είσοδο στην θάλασσα σε πεδίο μάχης. Αν εξαιρέσουμε το κοινωνικό αντίκτυπο πρόκειται για δυο δραστηριότητες που προσφέρουν διασκέδαση και συναρμογή, έκρηξη, αντίδραση, βελτίωση των αντανακλαστικών και της ιδιοδεκτικότητας καθώς ταυτόχρονα καίγωνται πολλές θερμίδες.

 

https://www.holidaysmart.com/sites/default/files/daily/beaches-walkinthesand-image.jpg

      3) Περπατήστε ξυπόλυτοι

Τα πόδια μας είναι γεματα με υποδοχείς όπου στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο σχετικά με το περιβάλον και στην συνέχεια ο εγκέφαλος στέλνει σήμα στους μύες να συσταλούν έτσι ώστε το σωμα να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Με την υπερβολική χρήση των υποδημάτων στην καθημερινή μας ζωή αυτή η ικανότητα χάνεται σιγα σιγα. Η χαλαρώτητα των ημερών λοιπόν είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να την ανακτήσετε.

 

 

https://wexnermedical.osu.edu/-/media/images/wexnermedical/blog/2018-stories/09/how-much-water-to-drink-per-day/hydration_large.jpg?la=en&hash=9943E05AF8B84112751025DD9EA534B3F4DE260E

 

      4) Ενυδατωθείτε

Το γεγονός ότι είστε ολη μέρα μέσα στην θάλασσα δεν σημαίνει ότι ειστε ενυδατωμένοι. Καταναλώστε υγρά ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε περίπτωση που ιδρώσετε υπερβολικά, καταναλωστε ένα ενεργειακό ποτό ηλεκτολυτών.

 

 

 

 

https://www.sykescottages.co.uk/inspiration/wp-content/uploads/walking-guides.jpeg

 

      5) Περπατήστε

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης, προκαλώντας πολλές μεταβολικές και κινητικές προσαρμογές στο σώμα. Συνδυάστε το εξερευνώντας την φύση ή διανύοντας την παραλία με ένα φιλικό σας πρόσωπο.

 

Το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο.

Ιπποκράτης, 460-370 π.Χ., Πατέρας της Ιατρικής

 

Vagelis karathanasis

Bsc sports science

Member of Karma Studio Team

Sponsors

Champion
BodyTalk
Reebok
Famous Sports

εγγραφειτε στο newsletter μας